20 de maig 2012

MARC MÁRQUEZ CAU AL TERRA I DEIXA EL MUNDIAL A MANS DE POL ESPARGARÓ

El lleidatà no ha finalitzat una carrera passada per aigua al circuit de Le Mans, on Thomas Lüthi ha dominat amb mà de ferro. Ara, un punt serpara als dos pilots catalans després de quatre curses. 

Marc Márquez al circuit francès / CX Marc Márquez
No ha sigut un bon dia per a Marc Márquez. El pilot lleidatà ha anat al terra a la volta 11, i no ha pogut lluitar per defensar el lideratge del mundial que ara passa a mans de Pol Espargaró, això sí, a només un punt de distància del cerverí. En general, la carrera de Moto 2 al circuit francès de Le Mans ha sigut forta accidentada. La pluja intermitent que ha impregnat l’asfalt del circuit  ha fet que molts pilots no acabessin de dominar les seves motos. El suís Lüthi ha controlat la carrera i ha acabat a +6.354 de Claudio Corti.

Pol Espargaró ha liderat des del principi, fent lloc respecte al grup perseguidor on solament el britànic Scott Redding  i el suís Thomas Lüthi l’han fet pressió. Ja al primer revolt, la pluja ha fet que molts pilots anessin pel terra.  Poc després d’una caiguda perillosa de De Angelis, Lüthi ha passat a Pol Espargaró que per culpa d’un error ha perdut moltes posicions. Márquez ha sortit molt temorós i s’ha ficat l’11.

Desprès d’unes voltes, el pilot lleidatà s’ha anat soltant i ha protagonitzat una gran remuntada. Primer, ha pujat fins al vuitè lloc i, després, ha anat escalant fins a la tercera posició. Tot i això, a l’onzena volta, un moviment brusc a la moto ha tallat la progressió del cerverí que ha anat per terra sense possibilitats de tornar a pujar a la seva moto. Fi de la carrera per a Márquez, i oportunitat perduda per augmentar la seva distància al capdavant del Mundial.

Amb l'italià Claudio Corti a la tercera posició, i el francès Zarco a la segona, atansant-se a Lüthi, a falta de tres voltes, el pilot local ha caigut. D’aquesta manera, ha servit en safata la victòria a Lüthi seguit de Corti i Redding.

Tot i finalitzar sisè, Pol Espargaró és el nou líder del mundial (71) seguit de Márquez a un punt (70) i Lüthi a tres (68). El soroll de les motos tornarà el cap de setmana de l’1 al 3 de juny amb la cinquena prova del mundial al Gran Premi de Catalunya al circuit de Montmeló.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada