20 de maig 2012

EL LLEIDA LLISTA ACONSEGUEIX UN PUNT A VILAFRANCA AMB UN MAL ARBITRATGE I UNS MINUTS FINALS BOJOS (5-5)

L’equip dirigit per Albert Folguera amb aquest empat depèn de si mateix per poder pujar a l’OK Lliga. Si l’Alcobendas no guanya dissabte i els lleidatans derroten a l’Órdenes diumenge, l’ascens està assegurat.

Marc Soler en un partit d'aquesta temporada / Moisès Camuñas
Ha falta de dues jornades per acabar la lliga, el Lleida Llista Blava depèn de si mateix per estar la pròxima temporada amb els millors equips de l’Hoquei estatal. Tot i sortir amb un sabor agredolç de boca de Vilafranca, on l’equip ha sumat un punt ‘in extremis’, els d’Albert Folguera saben, que passi el que passi, guanyant els dos partits que resten ho tenen fet. El partit d’avui ha estat molt descontrolat. Els àrbitres no han sabut dominar l’enfrontament i han acabat perjudicant al Llista no donant-li un gol legal que hagués significat el 2 a 4, i concedint un gol polèmic al Vilafranca a falta de dos minuts per acabar (4-4). Tot i això, el Llista ha pogut sumar un punt que pot ser d’or.

El partit ha començat amb un gol molt ràpid de Lluís Rodero (0-1). El públic assistent al pavelló català encara no s’havia assegut quan el màxim realitzador lleidatà ha avançat als visitants. Poc després, amb un Vilafranca més ficat, Riba a empatat el matx (1-1). El Llista, mai s’ha conformat amb l’empat i ha seguit atacant. Passats els 15 minuts de la primera meitat,  Marc Soler ha ficat per damunt al Llista amb una gran definició (1.2). Després d’aquest gol, els dos conjunt ho han seguit intentant, però el partit ha arribat al descans amb l’1 a 2.

A la represa, els àrbitres han sigut els protagonistes. El Vilafranca, als cinc minuts d’iniciar-se aquest segon temps ha aconseguit l’empat per mitjà de Vázquez (2-2). Poc després, Marc Povedano ha desaprofitat un penal. A partir d’aquest moment, el partit s’ha descontrolat. El Vilafranca s’ha quedat amb un jugador menys per una targeta blava a Aguarón i, seguidament, Vázquez, també ha sigut amonestat amb targeta blava. Tots dos per protestar un penal a favor del Llista. Conclusió, dos jugadors menys pel Vilafranca i un penal a favor pels lleidatans. Rodero ha transformat el penal (2-3) i, d’aquesta manera, el Vilafranca ha recuperat a un jugador.

Sense temps a respirar, els locals han comés la desena infració. D’aquesta manera, Carles Trilla ha llançat una falta directa on la bola ha donat al travesser i al ferro interior de la porteria per sortir posteriorment rebutjada fora. Tothom s’ha quedat estàtic i els àrbitres no han donat el gol, encara que aquest tindria que haver pujat al marcador.

Imatge d'un partit a l'Onze de Setembre / Moisès Camuñas
Al minut 44, Vázquez ha tornat a empatar el partit (3-3). Els lleidatans, dolguts per l’acció del ‘no’ gol, han seguit atacant i, Marc Povedano ha obtingut el premi amb el 3 a 4. Després d’això, s’han viscut quatre minuts d’infart i confusió. A falta de dos minuts, Aguarón ha marcat l’empat a 4, però solament un dels àrbitres ha donat el gol, l’altre no. Finalment, la decisió ha sigut concedir el gol als locals (4-4). Els lleidatans, molt empipats, han protestat molt, i l’àrbitre ha mostrat la targeta blava a Marc Soler, propiciant una superiorat pel Vilafranca que ha aprofitat per avançar-se al marcador (5-4). El partit i la lliga perillaven, però a falta de 26 segons per finalitzar, Carles Trilla ha pogut salvar un punt pels lleidatans (5-5).

Fent un resum de tot, ara, el Llista queda quart a dos punts de l’Alcobendas que és cinquè. A falta de dues jornades, la setmana vinent els lleidatans poden ser equip d’OK Lliga si el dissabte (20:00) els madrilenys no aconsegueixen guanyar a Manlleu i, els llistats, fan la seva feina el diumenge (12:30) a l’Onze de Setembre davant de l’Órdenes. Si els dos conjunts guanyen, tot es decidirà a l’última jornada on també es poden ficar en aquesta lluita el Mataró i el Vilafranca. Tot molt emocionant en aquesta Primera Divisió d’Hoquei Patins.

Fitxa tècnica:

Caixa Penedès Vilafranca: Pere Martínez de porter, Oriol Palau, Gerard Vergés, Joan Vázquez (3 gols), Joan Muntané, Jordi García, Brandon Carrara, Roger Riba (1 gol), Pablo Aguarón (1 gol) i Jesús Fernández de porter suplent.

Lleida Llista Blava: Lluís Tomàs de porter, Marc Soler (1 gol), Marc Muntané, Carles Trilla (1 gol), Lluís Rodero (2 gols), David Busquets , Marc Povedano (1 gols), Albert Soteras i Albert Povedano de porter suplent.

Gols: 0-1, Rodero  (min 2); 1-1, Riba (min 7); 1-2, Marc Soler (min 16); 2-2, Vazquez (min 30); 2-3, Rodero (p.) (min 37); 3-3, Vázquez (min 44), 3-4, Marc Povedano (min 46), 4-4, Aguarón (min 48), 5-4, Vázquez (min 49) i 5-5, Trilla (min 50).

Àrbitres: Iñigo López i Iván González.