24 de maig 2012

CERVERA INAUGURA L’ESPAI EXPOSITIU “93 MARC MÁRQUEZ” AL MUSEU


Amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer tota la trajectòria, preparació i vida personal del pilot lleidatà.   

Espai Box dins l'exposició Márquez 
El pilot de motociclisme Marc Márquez ha estat, aquest matí, el protagonista de l’acte d’inauguració de l’exposició “93 Marc Márquez”, que la ciutat de Cervera dedica a la seva trajectòria. La presentació ha anat a càrrec del paer en cap de Cervera, Ramon Royes; la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Carme Vidal; i la directora del Museu Comarcal de Cervera, Carme Bergés.

L’espai expositiu està situat al Museu Comarcal de Cervera, al carrer Major, 15, al nucli antic de la ciutat. Es tracta d’una exposició temporal de llarga durada, que estarà establerta al Museu un període mínim d’1 any. Ocupa 120 m2 i ha tingut un cost de 30.000 euros, que la Paeria finança amb el suport del Pla de barris.

Està dividit en tres àmbits:
-Espai box: simulació d’un box on s’exposa el treball d’equip, la preparació de la competició i de la moto i el màxim moment de concentració previ a l’inici de la carrera.

-Espai circuit: el recorregut del circuit de Montmeló serveix per anar seguint la trajectòria del jove pilot (inicis, debut a la velocitat, pilot de 125 cc campió del món i pilot de Moto2).

-Veu pròpia: espai més personal on es mostra el Marc; la seva ciutat, Cervera; i la seva gent.

Elements museogràfics:
-Gràfica potent que es desenvolupa de forma perimetral al llarg de la sala (fotografies i recull de premsa).

-Exposició d’objectes emblemàtics: motos, indumentària, trofeus...

L’espai dedicat al pilot lleidatà es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 10:30 a 14:00 i de 17:00 a 19:00 i també els diumenges i festius de 10:30 a 14:00. L’entrada per veure aquesta exposició de Márquez costarà 3 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada