18 de maig 2012

JUANJO GARRA ARRIBA A LLEIDA DE L’EXPEDICIÓ AL CIM XIXA PANGMA “CANSAT, PERÒ ORGULLÓS”


L’alpinista lleidatà ha tingut una càlida rebuda a l’estació de ferrocarril, on l’esperaven amics i familiars.

Juanjo Garra explicant les dificultats de l'expedició / La Paeria
L’alpinista lleidatà Juanjo Garra, ha arribat aquesta tarda a Lleida una setmana després que ataqués el cim Xixa Pangma, en territori del Tibet xinès. Garra ha arribat amb evidents mostres de cansament i, davant els dubtes de l’expedició d’haver assolit finalment el cim, ha declarat sentir-se “orgullós”, per l’esforç que ha fet tota l’expedició i perquè han fet l’ascensió per la ruta més complicada, que va obrir el navarrès Iñaki Ochoa de Olza, a l’aresta nord, enlloc de la via normal, que és la que fan la majoria de les expedicions.

El regidor d’Esports, Txema Alonso ha donat l’enhorabona a l’esportista lleidatà per la gran fita assolida i per l’esforç que ha fet i s’ha afegit a la gran benvinguda que li han fet familiars i amics a l’estació de ferrocarril Lleida-Pirineus.

Garra ha narrat la duresa amb què han hagut de fer el cim d’aquesta muntanya (8.027 metres) i com el recorregut, que es va allargar 22,5 hores, va ser força accidentat i esgotador, “amb neu fins als genolls i unes condicions penoses”, ha explicat. L’alpinista també ha comentat que durant el trajecte, el company d’expedició Juanito Oiarzabal va patir un edema pulmonar, fet que va obligar a atendre’l en les condicions que van poder fins a estabilitzar-lo. L’altre company d’expedició ha estat Carlos Pauner. En definitiva, segons el lleidatà, van arribar fins al punt més alt que ells van creure i, com era de nit i la visibilitat no era òptima, han de ser honestos i reconèixer que no estan segurs d’haver fet el cim de la muntanya.

Aquesta temporada, l’objectiu de Garra era fer 2 cims de 8.000 metres, així que la pròxima expedició començarà a mitjans de juny. Serà en terres paquistaneses per ascendir el Nanga Parbat, de 8.125 metres. No obstant això, l’alpinista ha indicat que els problemes que hi ha a la zona amb un grup de talibans poden dificultar l’ascensió, pel que hauran d’estar pendents de com evolucioni la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada