8 de maig 2012

LA SOLIDESA DELS LÍDERS

A només quatre jornades per a posar punt i final a la temporada, el grup 14 de tercera catalana continua més interessant que mai.

Bonjoch (Bellpuig) evita l'entrada de Bustamante. Foto de Miquel Romà.
L’empat a seixanta punts al capdamunt de la classificació es trencava a la jornada 29, quan el Miralcamp es deixava dos punts en empatar a un gol al camp del Ponts i el Bellcairenc afluixava perdent al Municipal d’Ivars d’Urgell per un gol a dos. Amb les punxades dels líders, els seus perseguidors aprofitaven per a retallar distàncies. Bellpuig i Tàrrega s’enfrontaven en un duel directe en el que els primers s’enduien els tres punts com a locals. El Rialp per la seva banda guanyava amb comoditat al Bellvís per cinc gols a dos. El Tàrrega era l’equip que sortia més perjudicat de la jornada, ja que guanyant es situava tercer a tres punts del liderat, i en canvi va passar a ocupar la cinquena posició.

Gol de Serrano que obria el marcador. Foto de Miquel Romà.
La jornada passada començava amb un duel vibrant al municipal de Miralcamp, on l’equip local s’enfrontava al quart classificat, el Bellpuig, que si guanyava es situava a 3 punts del liderat. La primera part va ser plàcida per als locals, que van transformar el domini i el bon joc, en el primer gol del partit. Serrano va ser l’encarregat d’introduir la pilota al fons de la xarxa al minut 19 de partit. Aquest va ser el resultat amb el que es va arribar al descans.
Acció a l'àrea defensada pel Miralcamp. Foto de Miquel Romà.
A la segona meitat els locals van desaprofitar moltes ocasions i van pagar-ho car, ja que Bonjoch aconseguia l’empat a la recta final del partit (minut 82) des dels 11 metres. La reacció del Miralcamp no va fer-se esperar i el recentment substituït Júnior va marcar el gol de la victòria al minut 87.

El Bellcairenc per la seva banda, guanyava amb comoditat (3-0) al fins llavors tercer classificat Rialp. Aquests dos resultats van servir al Tàrrega per a passar a ocupar aquesta tercera plaça ja que desprès de la seva victòria, per quatre gols a un davant l’últim classificat, Palau d’Anglesola, passava tant a Bellpuig com a Rialp.

Gol de Júnior que sentenciava el matx. Foto de Miquel Romà.
La jornada doncs, va acabar de la millor manera possible per al líder i el seu perseguidor, que de perdre els seus respectius partits s’haguessin trobat a una distància màxima de tres punts del tercer, quart i cinquè classificats.

La sort en canvi, no semblava canviar per als tres últims classificats de la taula, que en aquestes últimes jornades tenen enfrontaments directes contra els rivals més forts d’aquest grup, i es veuen cada cop més a quarta catalana.

La classificació podeu consultar-la en el següent enllaç de la FCF (Federació Catalana de Futbol):