27 de maig 2012

DECIDIRÀ L’ÚLTIMA JORNADA (8-6)

El Lleida Llista Blava ha guanyat a l’Órdenes al Pavelló Onze de Setembre però haurà d’esperar fins l’última jornada per assaborir l’ascens, ja que, l’Alcobendas, ahir, també es va emportar els tres punts del seu partit.

Imatge del partit davant l'Órdenes / Moisès Camuñas
Es preveu una última jornada d’infart a la Primera Divisió d’Hoquei Patins. Els dos conjunts que tenen més possibilitats de jugar la temporada vinent a l’OK Lliga han resolt, no sense dificultats, els seus partits. Ahir, l’Alcobendas, cinquè classificat, es va desfer del Manlleu per 3 a 4 i, aquest migdia, el Lleida Llista Blava ha fet el mateix amb l’Órdenes per 8 a 6. D’aquesta manera, els dos conjunts es jugaran l’ascens a l’última jornada.

El partit ha començat amb l’homenatge al palista lleidatà que disputarà els Jocs Olímpics de Londres, Saúl Craviotto. El campió olímpic del 2008 ha fet la sacada d’honor del partit. Els aplaudiments i la festa al Pavelló Onze de Setembre, que s’ha anat emplenant a mesura que avançava el partit, s’han solapat amb el gol matiner de Rodero (1-0) als 25 segons. Els gallecs s’han vist amb el marcador en contra molt aviat i han llançat atacs ràpids. L’anada i tornada dels dos conjunts ha dotat de molta verticalitat el joc del partit. Al minut 7, un altre cop Rodero, ha aparegut per ficar els 2 a 0 amb un llançament fort a l’escaire. Tres minuts després, Trilla ha fallat un penal però, a la següent jugada, Marc Soler ha ampliat la diferència a l’electrònic (3-0).

El Llista volia més i, Rodero, amb una canonada que el porter no ha pogut refusar, ha fet el 4 a 0, i el tercer gol en el seu compte particular del partit. L’Órdenes, dolgut pel festival golejador dels lleidatans, només treure del centre del camp, ha marcat el primer gol, obra de Fernández (4-1). Aquest gol ha donat vida als gallecs que han tornat a marcar tres minuts després amb una bona contra executada per Pérez (4-2). Semblava que la primera meitat no podia donar més gols, però encara han caigut tres més. Carles Trilla ha ficat la maneta al marcador local després de rematar un refús del porter (5-2) i, a dos minuts per acabar el primer temps, David Busquets, amb una mica de sort, ha ficat el sisè gol a favor dels llistats (6-2).  Encara havia temps i, l’Órdenes ha escusat distàncies mitjançant un gol de Pérez que ha ficat el 6 a 3 al marcador, resultat amb el qual s’ha arribat al descans.

Imatge de la sacada d'honor per part de Craviotto / Moisès Camuñas
La segona part ha sigut totalment diferent. Els dos conjunts han sortit més tranquils al parquet, però, aquest fet, no ha privat al públic de veure més gols. Als sis minuts, Marc Povedano ha deixat als lleidatans amb un jugador menys per protestar a l’àrbitre que l’ha amonestat amb targeta blava. El Llista ha aguantat bé els dos minuts d’inferioritat i, fins i tot, ha pogut marcar algun gol. A falta de 12 minuts, Marc Muntané ha ficat el 7 a 3 al marcador, resultat que semblava definitiu. Però res d’això, aquest gol dels lleidatans ha despertat l’Órdenes, que ha marcat tres gols seguits. El primer, l’ha marcat Fariza després d’una jugada individual, el segon, l’ha marcat Fernández amb una forta rematada i, finalment, Castro ha ficat un ajustat 7 a 6 al marcador.

A falta de més de sis minuts per acabar, el públic lleidatà s’ha ficat nerviós. Un gol dels gallecs complicava el partit i, directament, les possibilitats d’ascens. A falta de cinc minuts pel xiulet final, David Busquets ha acabat amb aquest nerviosisme amb un gol servit en safata per Rodero (8-6).  A partit d’aquí, el Llista ha activat el mode control i no ha patit per conservar el marcador i emportar-se tres punts molt importants.

Partit amb molts gols, festejos, patiments, però per damunt de tot els tres punts que necessitava el Llista després de la victòria d’ahir de l’Alcobendas a Manlleu. Tot queda pendent a l’última jornada. El Llista es juga el tot o res a Oviedo, que ahir va guanyar a la complicada pista de l’Areces per 4 a 10. Per la seva part, els madrilenys rebran el Cerceda al seu pavelló. Amb dos punts d’avantatge pels lleidatans, una victòria, faci el que faci el seu màxim rival, els col·loca a l’OK Lliga. Un empat del Llista i una victòria de l’Alcobendas també podria servir, segons els gols que marquin els madrilenys, ja que gol-average afavoreix al Llista.

Tots els partits de l’última jornada es disputaran el dissabte a partir de les 20:00 hores.

Fitxa tècnica:

Lleida Llista Blava: Lluís Tomàs de porter, Marc Soler (1 gol), Marc Muntané (1 gol), Carles Trilla (1 gol), Lluís Rodero (3 gols), David Busquets (2 gols) , Marc Povedano, Ramon Capdevila, Albert Soteras i Albert Povedano de porter suplent.

Órdenes: Rafael Mirantes de porter, Pablo Fernández García, Manuel Pérez (2 gols), Pablo Fernández Blanco (2 gols), Gonzalo Louro, Óscar Castro (1 gol), Andrés García, Juan Fariza (1 gol) i Martín Barros de porter suplent.

Gols: 1-0, Rodero  (min 1); 2-0, Rodero (min 7); 3-0, Marc Soler (min 10); 4-0, Rodero (min 13); 4-1, Fernández Blanco (min 13); 4-2, Pérez (min 16), 5-2, Trilla (min 18), 6-2, Busquets (min 23), 6-3, Pérez(min 24), 7-3, Muntané (min 38); 7-4, Fariza (min 41); 7-5, Fernández Blanco (min 42); 7-6, Castro (min 44) i 8-6, Busquets (min 46).

Àrbitres: Gerard Gorina i Alejandro Bosch.