11 de maig 2012

EL LLEIDA BASQUETBOL REMUNTA UN PARTIT QUE POT VALDRE UNA ELIMINATÒRIA (64-61) (1-2)

L’equip dirigit per Ricard Casas ha sumat una victòria vibrant davant del Melilla al Barris Nord i diumenge pot tancar l’eliminatòria. Els blaus han donat la volta al marcador a falta d’una mica més de sis minuts per finalitzar. El públic ha estat clau un partit més.

Miki Feliu encistellant de dos punts / Luis Alfaro
Partit emocionant i patit el que s’ha viscut avui al pavelló Barris Nord. Amb molt color de jovent a la grada, el Lleida Basquetbol i el Melilla han disputat el tercer partit dels quarts de final del play off d’ascens a la lliga ACB. Els dos conjunts han jugat sabent la importància de l’enfrontament i han fet que el públic lleidatà i una vintena d’aficionats Nord Africans es mosseguessin les ungles fins als instants finals. Partit de baixa anotació i marcat pels rebots, que han sigut vitals pels dos conjunts per motius diferents.

El partit ha començat amb un domini parcial de l’equip local. Després d’un temps mort, Paco Vázquez ha ficat l’11 a 6 a favor dels blaus. A partir d’aquesta cistella, el Melilla s’ha ficat per damunt  gràcies a un parcial de 0 a 6 (11-12). Finalment, Ramsdell ha donat per finalitzat el primer quart amb un cistella que ha ficat al Lleida un punt per damunt (15-14).

El segon quart, s’ha iniciat amb una ratxa de cistelles dels locals que els ha permès ficar el 25 a 17 a l’electrònic. Una relaxació per part dels homes de Ricard Casas ha fet que el Melilla retallés distàncies fins arribar al decans amb un 27 a 24.

Imatge de l'ambient al Barris Nord / Luis Alfaro
A la represa, el Lleida Basquetbol ha començat a patir en el rebot ofensiu. Odiakosa i Mckeith, aquest últim ha acabat lesionat i és dubte per al partit de diumenge, han començat a capturar rebots i crear segones oportunitats. Davant aquest fet, els lleidatans han començat a llençar atacs erronis que han permès al Melilla ficar-se per damunt en el marcador (29-30), i arribar amb cinc punt d’avantatge per afrontar el darrer quart (41-46).

Els últims 10 minuts han estat d’infart. Els blaus, encara perduts, han començat a fallar cistelles. Els Nord Africans s’han posat nou punt per damunt (41-50) i han fet que el públic del Barris Nord s’imaginés la derrota. Però aquest Lleida basquetbol està fet d’homes com Miki Feliu, Ramsdell o Simeón que han seguit creien, i amb dos triples de Feliu s’han acostat a tres punts (55-58). Detrick amb dos tirs lliures, ja que amb llançaments de camp ha estat horrible (1/9), Ramsdell i, Simeón han ficat per damunt als locals (61-58). Finalment, després d’una pèrdua infantil que ha servit per a que Arco empatés a 61 a falta de 20 segons, Simeón des de la línea de tir lliure ha fet botar al públic de la seva cadira. Primer, encistellant el  tir lliure inicial i, després, fallant el segon però capturant el seu propi rebot. Aquest fet, ha sigut crucial per a que Paco Vázquez tanqués el partit amb dos lliures (64-61).
Imatge de la victòria / Luis Alfaro

El públic, sens dubte el jugador número sis, ha acomiadat amb una gran ovació als seus. Diumenge els blaus tornaran a necessitar a la seva afició per tancar l’eliminatòria i accedir a les semifinals.

MPV:

Miki Feliu: En un gran estat de forma. Està sent clau en l’eliminatòria. Els seus viut punts seguits a l’últim quart han fet que l’equip guanyés el partit. Al final ha acabat amb 18 punts.

Fitxa tècnica:

Lleida Basquetbol: Simeón (7), Vázquez (4), Detrick (6), Ramsdell (15), Alzamora (6), Kale (2), Villacampa, Rubio (6), Dagostino, Feliu (18).

Melilla: Riera (6), Arco (11), Suka- Umu (6), Wachsmann (4), Mckeither (16), Odiakosa (9), Marco (3), Manzano (4), Romero, Almazán (2).

Parcials: 15 a 14/ 12 a 10/ 14 a 22/ 23 a 15.

Àrbitres: Zafra Guerra i Pazos Pazos.