6 de maig 2012

Decidirà el Barris Nord (80-68) (1-1)

El Lleida Basquetbol no ha pogut donar la campanada guanyant el segon partit de l’eliminatòria de play-off a Melilla, i ara, la pilota passa al Barris Nord, pavelló que ha de ser decisiu per a la classificació del seu equip.

Empat tècnic que dirien alguns. Això és el que ha passat en el segon partit de l’eliminatòria de play-off d’ascens a l’ACB on l’equip local, el Melilla ha aconseguit derrotar al Lleida Basquetbol. Els Nord Africans han fet un partit molt diferent al del divendres, on van estar molt desencertat. Els homes de Ricard Casas, en línees generals, han fet un bon encontre, fins i tot, han remuntat una diferència de punts important a l’últim quart, però al moment decisiu, han fallat.

El partit d’avui no ha començat tant decantat com el primer. Els primers compassos han estat igualats, amb el Melilla una mica per sobre. Amb empat a 11 al marcador, els locals han endossat un parcial de 13 a 2 al Lleida Basquetbol. Aquest encert en el llançament, ha permès que el Melilla s’anés fins als 24 punts al primer quart. Per la seva banda, els homes de Ricard Casas han acabat amb solament 13 punts.

Al segon quart, el Lleida s’ha acostat als locals. Després d’uns quants punts per part dels dos conjunts, Vázquez, amb un triple, ha posat el 28 a 19. Un triple de Ramsdell, i un altre de Detrick, que pateix molt amb la defensa de Wachsmann, apart de que no ha arribat bé al tram final de la temporada, han ficat al Lleida a vuit punts (35-27). Sense temps a res més, s’ha arribat al descans amb aquest marcador.

A la represa, un parcial de 10 a 3 ha tornat a distanciar al conjunt local. A partir d’aquí, un intercanvi de cistelles per part dels dos conjunts ha acabat beneficiant al Melilla, molt més atent al rebot. L’ex-lleidatà Salva Arco, amb bones cistelles, ha permès al seu equip arribar amb una diferència d’11 punts per sobre a l’últim quart (57-46).

Els últims 10 minuts de partit han mostrat les dues cares dels lleidatans. Un bon inici de quart, ha permès als homes de Ricard Casas situar-se a 1 punt (59-58). El capità, Miki Feliu, en contraposició a Detrick pel seu estat competitiu, ha tornat a ser el líder perfecte del Lleida per atansar-se a l’electrònic.  Quan tot feia pensar que els lleidatans disputarien el partit fins al final, han arribat uns minuts fatídics. Del marcador ajustat d’un punt, s’ha passat al 80-68 final amb moltes errades defensives dels lleidatans, i un desencert llançador per fer-s’ho mirar.

Amb l’eliminatòria igualada toca el torn de fer vibrar el Barris Nord. Dos partits claus que poden marcar el futur del Lleida Basquetbol en aquest play-off.  Toca el torn de tornar a respirar l’aire de l’ACB encara que sigui de lluny. El Divendres els lleidatans disputaran el tercer partit d’aquesta sèrie a partir de les 21:00.

MVP:

Salva Arco: Els seus triples en el moments més decisius del partit han portat al seu equip a igualar l’eliminatòria. Jugador a vigilar pels partits al Barris Nord.

Fitxa Tècnica:

Melilla: Riera (9), Arco (22), Suka-Umu (14), Mckeither (14), Wachsmann (4),Odiakosa (6), Marco(2), Manzano (4), Frutos, Romero, Almazán (5).

Lleida Basquetbol:  Simeón (7), Vázquez (8), Detrick (5), Rmasdell (21), Alzamora (4), Kale (4), Villacampa, Rubio (2), Dagostino (2), Feliu (15).

Parcials:  24 a 13/ 11 a 14/ 22 a 19/ 23 a 22.

Àrbitres:  Morales Ruíz i López Herrada.