16 de maig 2012

L’AEROPORT DE LLEIDA-ALGUAIRE ACOLLIRÀ EL CAMPIONAT D’ESPANYA D’ACROBÀCIA AÈRIA


El campionat, que tindrà lloc del 18 al 20 de maig, reunirà l’elit espanyola d’aquesta disciplina, amb pilots professionals de prestigi.

Imatge de la presentació / La Paeria
Lleida serà escenari aquest cap de setmana del Campionat d’Espanya d’Acrobàcia Aèria que tindrà lloc a l’Aeroport de Lleida-Alguaire. En la competició, hi prendran part  7 avions i 15 pilots. A més, se celebrarà una concentració d’aviació general el 19 de maig.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit la presentació de la cita, juntament amb la tinenta d’alcalde Montse Mínguez; el regidor d’Esports Txema Alonso; el president de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, Carles Martí; el president del Reial Aeroclub de Lleida, Josep Mª Niubó; el coordinador del campionat, Daniel Ventura, i el director de l’Aeroport de Lleida-Alguaire, Alberto López.

Àngel Ros ha destacat que la ciutat té una trajectòria extensa en la celebració de festivals aeris en el marc de la Festa Major de Maig. El primer vol a la ciutat el va realitzar, el maig del 1911, des del turó de Gardeny, el prestigiós aviador Leoncio Garnier, que va cobrar 5.000 pessetes. Com llavors, l’acte s’ha inclòs dins de la Festa Major amb la qual cosa es recupera una tradició iniciada fa més de cent anys i que va continuar durant els anys anteriors a la Guerra Civil.

L’acrobàcia aèria és un esport altament tecnificat, de molta complexitat i practicat principalment i en els nivells més alts, per pilots i esportistes professionals amb esponsorització.

La competició l’organitzen la Secció Acrobàtica del Aeroclub Barcelona Sabadell, l’Aeroclub de Barcelona Sabadell, l’Aeroclub de Lleida, l’Aeroport de Lleida-Alguaire i la Federació Aèria Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada