HISTÒRIES D'UN 3ª CATALANA

REACCIÓ DE CAMPIÓ

Pilota disputada entre dos jugadors, amb l'un a un al marcador.
Foto de Miquel Romà.

El partit disputat al camp de la Fuliola, gairebé l’hi costa el títol al Miralcamp, a una jornada per acabar. El líder del grup 14 de 3ª catalana, va patir molt per derrotar a l’equip de la Fuliola, que s’havia mantingut imbatut a casa fins a aquesta penúltima jornada. Bojan Krkic va presenciar el partit.

El partit doncs, no va ser tan plàcid com reflexa el marcador. Tot i que als 5 minuts del xiulet inicial els visitants van marcar el primer gol a través de Serrano, que ha marcat sis gols en els sis últims partits, el gol va ser l'única ocasió clara dels visitants durant la primera part. Els locals van marcar el seu únic gol del matx des del punt de penal; Manel va ser l’encarregat de transformar-lo. A partir de llavors els jugadors de la Fuliola van intentar portar la iniciativa d’un parit poc fluid. Malgrat alguns desajustos puntuals en defensa, el Miralcamp va saber tallar les ofensives rivals, que no van posar en problemes al porter del Miralcamp, Mauri.

Amb l’un a un al marcador, es va arribar al descans amb la sensació de que gairebé no s’havia vist futbol al Municipal de la Fuliola i la segona part va arrancar amb la mateixa tònica. El partit continuava travat per les faltes d’un i altre conjunts, per les continuades sacades de banda i per la quantitat de jugades invalidades per fora de joc. No va estar fins al minut 75 de partit que els visitants, gràcies a un últim esforç, als recanvis i sabent-se que es jugaven la lliga, van aconseguir transformar el gol que desempatava el partit. L’acció va arribar desprès d’un córner sacat per Vilaró, que Tarek rematava en planxa al segon pal desprès d’un refús.
Tercer gol de Tarek que sentenciava el partit. Foto de Miquel Romà.
A partir de llavors, el partit es va transformar i una Fuliola bolcada a l’atac va començar a desordenar les línies i això va possibilitar que el Miralcamp trobés els espais que no havia trobat en 75 minuts. Va ser llavors quan Tarek, desprès de rebre dues bones passades a l’esquena de la defensa de la Fuliola, molt avançada, va encarar dues vegades al porter local i va batre'l amb encert als minuts 77 i 88, aconseguint un hat-trick.

Un espectador d'excepció, Bojan Krkic va assistir al parit entre
la Fuliola i el Miralcamp. Foto de Miquel Romà.
El Miralcamp doncs continua líder en solitari, per un punt davant del Bellcairenc que no va poder disputar el seu partit, ja que el Poal va presentar-se amb jugadors insuficients per a començar. La Federació va decidir donar els tres punts al Bellcairenc, que a falta d’una jornada, encara té possibilitats de coronar-se campió en cas que el Miralcamp no aconsegueixi derrotar l’Ivars davant la seva afició i ells guanyin al San Guim.

Els equips que es trobaven en zona de descens ja estan matemàticament descendits, ja que el San Guim, que era l’únic equip que perillava, va guanyar a casa del Bellvís per dos gols a tres. Així doncs, l’Oliana, el Palau d’Anglesola i el Ribera d’Ondara, jugaran a quarta catalana l’any que ve.

La classificació podeu consultar-la en el següent enllaç de la FCF (Federació Catalana de Futbol):

"QUE TREMOLI LA SEGONA CATALANA"

El jugador del Miralcamp, Vilaró, intenta robar la pilota al rival.
Foto de Miquel Romà
Desprès de la victòria per cinc gols a zero del davant del Ribera d’Ondara, el Miralcamp ha aconseguit, a dues jornades per acabar la temporada, ascendir a segona catalana.

L'equip agraeix el suport a l'afició. Foto de Miquel Romà.
El partit va ser molt plàcid pels locals, que des del primer minut van jugar amb un home més, per la falta d’efectius del Ribera d’Ondara. Desprès de varies ocasions clares i d’un penal fallat per part dels locals, Fajardo va aconseguir al minut 14 posar el primer gol al marcador. Aquest gol va anar precedit de la lesió d’un jugador del Ribera, que va quedar-se amb nou. Al minut 31, Tarek va fer el segon gol que encarrilava la victòria i a la grada es va desfermar  l’eufòria. Abans d’arribar al descans l’equip local va fer tres gols més (Vilaró 37’, Serrano 40’ i Tarek ’43). El partit semblava que acabaria amb una golejada molt més àmplia, però els visitants van al·legar que hi havia tres jugadors que no podien continuar i per tant no podien afrontar la segona part del matx. Així doncs l’àrbitre va xiular el final del partit des de la porta dels vestuaris i va començar la festa per als locals, que va acabar amb el president i l’entrenador portats a la dutxa pels jugadors.

L'equip amb les camisetes de la celebració. Foto de Miquel Romà
Desprès de fer una rotllana al centre del terreny de joc, l’equip va vestir-se camisetes verdes amb les lletres blanques, on es podia llegir “Que tremoli la 2a Catalana” i els noms de tots els integrants de l’equip i el cos tècnic. Tot seguit van tornar sortir al camp a mantejar a l’entrenador i a acabar de celebrar l’ascens amb l’afició.

A falta de que la federació ratifiqui la victòria dels Miralcampins (que l’acta de la FCF dóna de moment com a suspès), l’equip ja ha sumat els punts necessaris per a ser de segona catalana la temporada vinent. L’equip del Pla s’ha mantingut ferm al primer lloc de la classificació, del que no ha baixat cap jornada; ara mateix, un cop assolida la històrica fita de l’ascens, el seu objectiu és aconseguir coronar-se amb el campionat de lliga, que fa molta il·lusió a tot l’equip.

L'entrenador, Albert Segués, mantejat pels seus jugadors.

Per la seva part el Bellcaire està un sol punt d’aconseguir la mateixa fita que el Miralcamp, ja que va guanyar a casa contra el Bellvís, per tres gols a zero.

Amb la derrota, l’equip de Ribera d’Ondara ja és el segon equip descendit matemàticament juntament amb el Palau d’Anglesola. L’únic equip que pot salvar-se és l’Oliana, però per a fer-ho ha de guanyar els tres partits que l’hi queda , i que el San Guim no en guanyi ni empati cap.

Aquesta jornada es van suspendre dos partits degut al mal temps: el Verdú-Rialp i l’Oliana-Ivars d’Urgell.

EL LÍDER PATEIX A CASA DEL CUER

La jornada 31 del grup 14 de 3ª catalana va estar a punt d’acabar amb ensurt pel líder.

El Miralcamp, que desprès de 31ª jornades només ha perdut dos partits, va estar apunt de perdre la primera plaça en un vibrant partit, en el que finalment va aconseguir imposar-se al cuer de la classificació, el Palau d’Anglesola, per 3 gols a 4. El partit va tenir lloc al Municipal de Palau d’Anglesola i va tenir una bona acollida per part del públic tant local com visitant.

Imatge d'arxiu del partit d'anada. Foto de Miquel Romà.
Només començar  el matx, el Miralcamp va fer pujar el primer gol al marcador gràcies a una bona passada de de Villalba a l’esquena de la defensa, que Tarek Machachi rematava amb encert. El partit començava bé pels visitants, que necessitaven la victòria com l’aigua, en un derbi que se’ls complicaria per moments. Desprès de dos jugades desafortunades, Mohammed va aconseguir capgirar el marcador; primer va empatar al minut 9 i va marcar el seu segon gol de la tarda al minut 34 de la primera part. El Miralcamp va reaccionar abans del descans i va tornar a donar la volta al resultat. Primer Serrano rematava amb el cap una bona centrada de Cristian des de la banda (minut 42) i desprès Malavé marcava el 2 a 3 des del punt de penal, fent el seu primer gol de la temporada (minut 44). El local Santaularia va ser expulsat al minut 44 desprès de dos targetes grogues consecutives. Es va arribar al descans amb 5 gols i amb la sensació de que es veuria una segona part interessant.

Imatge d'arxiu del partit d'anada.
 L'autor del gol de la victòria, Borda. Foto de Miquel Romà.
 I així va ser quan, a la represa, Civit empatava el partit en una jugada on els visitants no van aconseguir treure la pilota de la seva àrea a temps. El Miralcamp no trobava la fluïdesa del seu joc habitual i el Palau intentava sorprendre al líder al contracop i va donar algun que altre ensurt a la porteria d’Eduard, que va resoldre amb encert les poques arribades del Palau. El temps es tirava a sobre dels dos conjunts, que creien amb la victòria, però el domini del joc va anar caient poc a poc cap al costat dels visitants, que amb l’ajuda dels canvis van tenir varies arribades per banda a la recta final del partit. Desprès d’una bona combinació dels recanvis del Miralcamp, Borda va aconseguir el gol definitiu amb una bona vaselina davant del porter (minut 80). Desprès del gol, el líder va portar el partit al seu terreny i res va poder fer el Palau per empatar.

Els tres punts van acabar caient doncs de part del Miralcamp, que si guanya el següent partit contra el penúltim classificat, Ribera d’Ondar, podrà celebrar l’històric ascens a segona catalana, davant de la seva afició.

Igual d’encarat te l’ascens el Bellcairenc desprès de la seva victòria per un gol a quatre davant del Vallfogona de Balaguer. El Tàrrega, per la seva part, no va fallar contra el Ribera d’Ondara i va emportar-se els tres punt necessaris si vol continuar optant a un ascens que té molt complicat, ja que si el Miralcamp treu tres punts dels últims tres enfrontaments i el Bellcairenc en treu quatre, no podrà fer res per evitar quedar-se un any més a tercera catalana.

Per la part baixa de la classificació queden Oliana, Ribera d’Ondara i Palau d’Anglesola que es veuen definitivament a quarta catalana. L’únic dels tres que pot salvar-se és l’Oliana, que es troba a cinc punts d’un Sant Guim que sembla molt relaxat tot i trobar-se a 16 punts del Vallfogona de Balaguer, equip que el precedeix a la taula classificatòria.

LA SOLIDESA DELS LÍDERS  (08/05/12)

A només quatre jornades per a posar punt i final a la temporada, el grup 14 de tercera catalana continua més interessant que mai.

Bonjoch (Bellpuig) evita l'entrada de Bustamante. Foto de Miquel Romà.
L’empat a seixanta punts al capdamunt de la classificació es trencava a la jornada 29, quan el Miralcamp es deixava dos punts en empatar a un gol al camp del Ponts i el Bellcairenc afluixava perdent al Municipal d’Ivars d’Urgell per un gol a dos. Amb les punxades dels líders, els seus perseguidors aprofitaven per a retallar distàncies. Bellpuig i Tàrrega s’enfrontaven en un duel directe en el que els primers s’enduien els tres punts com a locals. El Rialp per la seva banda guanyava amb comoditat al Bellvís per cinc gols a dos. El Tàrrega era l’equip que sortia més perjudicat de la jornada, ja que guanyant es situava tercer a tres punts del liderat, i en canvi va passar a ocupar la cinquena posició.

Gol de Serrano que obria el marcador. Foto de Miquel Romà.
La jornada passada començava amb un duel vibrant al municipal de Miralcamp, on l’equip local s’enfrontava al quart classificat, el Bellpuig, que si guanyava es situava a 3 punts del liderat. La primera part va ser plàcida per als locals, que van transformar el domini i el bon joc, en el primer gol del partit. Serrano va ser l’encarregat d’introduir la pilota al fons de la xarxa al minut 19 de partit. Aquest va ser el resultat amb el que es va arribar al descans.
Acció a l'àrea defensada pel Miralcamp. Foto de Miquel Romà.
A la segona meitat els locals van desaprofitar moltes ocasions i van pagar-ho car, ja que Bonjoch aconseguia l’empat a la recta final del partit (minut 82) des dels 11 metres. La reacció del Miralcamp no va fer-se esperar i el recentment substituït Júnior va marcar el gol de la victòria al minut 87.

El Bellcairenc per la seva banda, guanyava amb comoditat (3-0) al fins llavors tercer classificat Rialp. Aquests dos resultats van servir al Tàrrega per a passar a ocupar aquesta tercera plaça ja que desprès de la seva victòria, per quatre gols a un davant l’últim classificat, Palau d’Anglesola, passava tant a Bellpuig com a Rialp.

Gol de Júnior que sentenciava el matx. Foto de Miquel Romà.
La jornada doncs, va acabar de la millor manera possible per al líder i el seu perseguidor, que de perdre els seus respectius partits s’haguessin trobat a una distància màxima de tres punts del tercer, quart i cinquè classificats.

La sort en canvi, no semblava canviar per als tres últims classificats de la taula, que en aquestes últimes jornades tenen enfrontaments directes contra els rivals més forts d’aquest grup, i es veuen cada cop més a quarta catalana.

EL MIRALCAMP I EL BELLCAIRENC NO AFLUIXEN (22/04/12)

A falta de sis jornades per acabar la temporada, Miralcamp i Bellcairenc continuen liderant la classificació del grup 14 de Tercera Catalana desprès de guanyar els seus respectius partits.

El Municipal de Miralcamp va acollir l’enfrontament entre el C.F. Miralcamp i el C.F. Angularia d’Anglesola on els locals van imposar-se al 12é classificat per dos gols a zero. Un terreny de joc en molt bones condicions i una cinquantena d’aficionats van completar l’escenari d’un partit transcendental per als locals, que necessitaven la victòria per a continuar somiant amb l’ascens a Segona Catalana.

Primer gol del partit, obra de Serrano.
La primera meitat del partit va ser de domini local, però sense moltes ocasions clares de gol. El Miralcamp intentava treure la pilota des de la línia defensiva, mentre l’Angularia optava per pressionar a partir de tres quarts de camp. Aquesta pressió provocava que els locals busquessin passades a l’esquena de la defensa rival i en una d’aquestes, al minut 20 va arribar el primer gol obra de Serrano, que va definir amb encert davant del porter. A partir d’aquí l’equip del Pla va continuar insistint per a tancar el partit però el matx va arribar al descans amb la diferència mínima.

Gol de Villalba, que posava el 2-0 al marcador.
La segona part va estar marcada per un xàfec que va interrompre la fluïdesa del joc durant els quinze primers minuts. Cada pilota penjada a l’àrea del Miralcamp provocava intranquil·litat degut a l’ajustat que estava el marcador, però tot i això no hi va haver cap ocasió clara de gol de l’Angularia. Els locals continuaven amb la possessió de la pilota i els canvis van ajudar a recuperar les forces. A partir d’aquí, a deu minuts per acabar el partit, degut als pocs recanvis dels visitants i a que tenien les línies més separades, el Miralcamp va saber trobar els espais per les bandes i va disposar de tres o quatre ocasions per a sentenciar el matx. A falta de cinc minuts, una gran centrada des de l’esquerra de Malavé, amb l’exterior del peu dret, va facilitar la rematada de Villalba, que va posar la tranquil·litat al marcador. Amb el xiulet final, el Miralcamp s’assegurava continuar líder a l’espera del resultat del partit que enfrontaria a Bellcairenc i la Fuliola.

El Bellcairenc va aconseguir la victòria per un gol a zero davant del sisè classificat, C.E. La Fuliola, al Municipal del Bellcaire d’Urgell. Amb la suma dels tres punts va tornar a empatar amb 60 amb el Miralcamp al capdavant de la classificació. Els seus principals perseguidors, C.E. Tàrrega i C.F. Bellpuig, es troben a 5 i a 8 punts respectivament desprès de resoldre amb victòria els seus enfrontaments. Els cuers de la classificació (C.D. Oliana, F.C. Ribera d’Ondara i C.F. Palau d’Anglesola) van perdre els seus partits i es troben amb 15, 14 i 10 punts, per darrere del C.E. San Guim, que amb 23 punts no pot adormir-se per no entrar en zona de descens.