6 de jul. 2012

LLEIDA TINDRÀ BÀSQUET D’ELIT LA PRÒXIMA TEMPORADA A LA LEB OR


A falta de la ratificació federativa de la propera setmana, el Força Lleida serà l’equip representant de la Terra Ferma. El Lleida Basquetbol no arriba i no jugarà en cap competició aquesta campanya.

Imatge d'un partit del Lleida Basquetbol (Foto: Luis Alfaro)
A falta de confirmació oficial, es pot dir que per fi s’ha acabat tot l’embolic respecte al bàsquet d’elit a la ciutat de Lleida. Edu Torres, va presentar ahir la documentació i els xecs de la inscripció a la Federació Espanyola de Bàsquet i avui ha aportat l'aval bancari necessari per poder competir. Torres, s’ha desvinculat del Lleida Basquetbol i ha inscrit el Força Lleida a la LEB Or per poder continuar veient bàsquet a Ponent. Inscripció

Amb aquest panorama, el Força Lleida es presenta com un club nou que comença des de zero. Al veure la situació negra que hi havia a l’horitzó, l’equip encarregat de portar el Lleida Basquetbol va començar a demanar recolzament econòmic, a diferents empreses, fins assegurar l’aval necessari per poder inscriure a un nou equip a la LEB Or. D’aquesta manera, a falta de la ratificació federativa, el Força Lleida podrà competir en aquesta categoria. A més, el nou club no ha ocupat la plaça vacant del Lleida Basquetbol sinó que ha entrat per altres vacants sense comprar drets de cap equip.

La situació en aquestos moments a la LEB Or és una mica delicada. A dia d’avui, continuarien sent equip d’aquesta categoria; Navarra, Rioja, Osca, Canàries, Breogán, Palència, Burgos, Melilla i Càceres. Els clubs que caurien serien Baloncesto León (desapareix), CB Tarragona, UB La Palma, Bàsquet Mallorca, Menorca (Desapareix), Girona FC i Lleida Basquetbol. Per altra banda, els clubs que entrarien serien Andorra, Ourense, Barça B, Coruña i Força Lleida a l’haver-hi suficients places vacants i a l’arribar a cobrir l’aval necessari.

Per la seua part, el Lleida Basquetbol no desapareix sinó que continua amb Ferran Vidal al front intentant pal·liar les despeses econòmiques que arrossega. El cànon ACB que van aconseguir en el seu moment, ha sigut un dels aspectes que han fet que Vidal continuï amb aquest projecte. Fins i tot, es va reunir amb alguns empresaris per poder inscriure a un segon equip lleidatà a la LEB Or.  

Ara, la pilota passa a les mans de la FEB, què haurà de dictaminar si accepte les propostes per formar la LEB Or 2012-2013 amb aquestos 14 equips. Si no hi ha res estrany, Lleida tindrà equip LEB Or, això si, des de zero. En aquest moments, no hi han ni jugadors, ni tècnics ni president. A falta d’un comunicat oficial que pot transmetre el nou equip aquesta mateixa tarda per mirar de ficar noms al futur, el Força Lleida comença de zero. El més segur i racional, és que aquest nou club comenci a negociar amb 5 o 6 jugadors del Lleida Basquetbol.

 

      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada