13 de maig 2012

EL LLEIDA BASQUETBOL DEIXA ESCAPAR L’OPORTUNITAT DE TANCAR L’ELIMINATÒRIA I TINDRÀ QUE JUGAR UNA FINAL A MELILLA (57-66) (2-2)

Els blaus, amb molts errors en les passades i un últim quart desastrós, han caigut amb els Nord Africans al Barris Nord i dimarts es jugaran estar a les semifinals del Play off al Javier Imbroda Ortiz.

Ramsdell intentant una safata / Lleida Basquetbol
Hi haurà cinquè partit. El Lleida Basquetbol no ha pogut tancar l’eliminatòria davants dels Nord Africans, i tot es tindrà que decidir a l’últim enfrontament. La nota negativa és que serà a Melilla, ja que tenien el factor pista a favor. Els lleidatans, avui també acompanyats d’un públic extraordinari, no han sabut trobar llançaments fàcils i han comés moltes errades en les passades. Per la seva part, el Melilla ha dominat el marcador durant gairebé tot el matx i ha rubricat la victòria amb un últim quart estel·lar.

El partit ha començat amb els triples de Riera i Detrick (3-3). Tot seguit, Ramsdell amb un triple i una esmaixada espectacular d’esquenes ha posat al Lleida per damunt (8-5). Després d’una sèrie de cistelles d’ambdós conjunts, Wachsman, de dos, ha ficat al seu equip per davant (10-12). L’ex-lleidatà Salva Arca ha posat quatre punts de distància (12-16) i, ha encistellat un triple per donar finalitzat els 10 primers minuts (15-19).

Al segon quart, el Lleida ha millorat substancialment. Tot i això, els Nord Africans han començat dominant aquest quart, i Odiakosa, que avui ha fet un partidàs i ha deixat en res la baixa de Mckeither, ha ficat els set punts de diferència (20-27). Ricard Casas ha tingut que aturar el partit i després d’esperonar als seus, el Lleida ha empatat l’enfrontament amb un parcial de 9 a 2 (29-29). Després d’una cistella d’Odiakosa, Ramsdell, amb un triple, ha posat per damunt als lleidatans a falta d’1:16 per arribar al descans, fet que ha obligat a aturar el partit a Gonzalo García. Abans d’arribar al descans, Odiakosa ha tornat a avançar al seu equip, però Ramsdell, amb un triple sobre la botzina, com en el primer partit de la sèrie, ha donat un avantatge de dos punts per al seu equip (37-35).

Miki Feliu penetrant a cistella / Luis Alfaro
A la represa, el Melilla ha sigut molt sòlid i el Lleida ha començat a errar algunes passades. Els cinc primers minuts han sigut d’igualtat absoluta (41-41). L’altre tram de quart, el Melilla s’ha ficat per damunt amb un parcial de 0 a 7 (43-48). Després d’aturar el partit, el Lleida s’ha atansat amb cistelles de Rubio i Detrick, i han pogut reduir la diferència a un punt (49-50).

Els blaus han arribat un altre cop per sota en el marcador a l’últim quart, però aquesta vegada i sense necessitar una remuntada d’infart com la de divendres, no han pogut guanyar el partit. Suka-Umu ha començat el quart amb un triple (49-53). El Lleida s’ha atansat amb cistelles de Feliu i Kale (53-54), però Almazón i Odiakosa han ficat cinc punts de diferència en l’electrònic (53-58). De temps n’hi sobrava, però el Lleida solament ha pogut encistellar un tir lliure, obra de Miki Feliu, en una mica més de quatre minuts. Aquest fet l’ha condemnat a perdre. El Melilla, no ha sofert la pressió ambiental del públic i Manzano amb quatre punts i Arco amb un triple han trencat el partit (54-66). Errades i errades dels lleidatans que no han pogut reaccionat. Finalment, resignat, Dagostino ha tancat l’enfrontament  amb un triple, l’únic dels quatre que ha intentat (57-66).

Sense temps a res, toca viatjar a Melilla ha jugar-se la vida per estar en les semifinals del play off d’ascens a la lliga ACB. S’espera un partit molt complicat, ja que, menys el primer partit de la sèrie, s’ha vist un Melilla molt sòlid. Els jugadors tindran que donar un 200% per poder continuar veient bàsquet al Barris Nord aquesta temporada.

MVP:

Chukwudinma Odiakosa (Melilla):  Ha anat de menys a més. Un autèntic malson per al Lleida. L’ha guanyat la partida a Alfons Alzamora i a Kale, i ha acabat amb 15 punts, 9 rebots, 2 assistències i 1 tap.

Fitxa tècnica:

Lleida Basquetbol: Simeón (4), Vázquez, Detrick (11), Ramsdell (15), Alzamora (8), Kale (7), Villacampa, Rubio (3), Dagostino (3), Feliu (6).

Melilla: Riera (12), Arco (15), Suka- Umu (7), Wachsmann (2), Odiakosa (15), Marco, Manzano (10), Romero (3), Almazán (2).

Parcials: 15 a 19/ 22 a 16/ 12 a 15/ 8 a 16.

Àrbitres: Juan Manuel Uruñuela i Iván Díaz.