4 de maig 2012

EL LLEIDA BASQUETBOL PEGA PRIMER I CAPGIRA EL FACTOR PISTA A MELILLA (53-71) (0-1)

Els homes de Ricard Casas han manat al partit des del salt inicial i, en el pitjor dels casos, s’asseguren els dos compromisos al Barris Nord. Gran actuació de tot el bloc i en especial del capità Miki Feliu amb 20 punts.

El Lleida Basquetbol ha aconseguit una victòria de prestigi al Javier Imbroda Ortiz. Si a la lliga regular, l’equip de Ricard Casas no va poder guanyar al Melilla, avui, a la fase decisiva de la temporada, ha escombrar a l’equip de Gonzalo García. Des del salt inicial, s’ha pogut veure com l’equip lleidatà ha estat molt concentrat i intens en defensa. La diferència sempre ha rondat els 10 punts. Aquest fet, ha permès a l’equip jugar sense pressió i seguir unflant el marcador fins arribar als 18 punts de marge.

El partit ha començat amb un parcial de 0-9 a favor del Lleida. Un gran Simeón ha dirigit al seu equip fins a la segona falta que l’ha relegat a la banqueta a més de cinc minuts per finalitzar el quart. El Melilla ha fet la primer cistella mitjançant Arco, però l’equip de la Terra Ferma, avui de blanc, ha seguit amb el seu encert fins a doblar als locals en el marcador (7-14).

Al segon quart, el partit ha seguit el mateix ritme. Feliu, s’ha ficat l’equip a les espatlles hi ha demostrat ser un gran capità. Dagostino, que ha jugat més del compte per les faltes de Simeón, ha encistellat el 10 a 20 i, posteriorment, el 10 a 23 amb un triple. Per no ser menys, Paco Vázquez s’ha sumat a la festa per fer cinc punts seguits i portar al Lleida a la seva màxima diferència (16 punts) a falta de menys de quatre minuts per arribar al descans (12-28). A partir d’aquí, el Melilla ha reaccionat amb un parcial de 12 a 3 que els ha atansat en el marcador (24-31). Finalment, Ramsdell, amb dos tirs lliures i un triple espectacular a la mitja volta, amb el cronòmetre arribant a cero, ha posat el 24-36 per anar al descans.

A la represa, el Melilla ha estat més encertat en els rebots, però el Lleida ha continuat immens en totes les línies. Ramsdell i Feliu han portat l’atac de l’equip lleidatà que no s’ha inquietat amb els llançaments d’Arco i Mckeither. Tot i que s’ha mantingut una mitjana de 10 punts a favor dels visitants, als minuts finals, el Lleida ha pogut marxar de 13 punts per entrar amb tranquil·litat al final del partit.

A l’últim període, cosir i fer ampolles. La feina ja estava feta i solament calia rubricar-la. Només començar el quart, el Lleida s’ha ficat 19 punts per damunt (39-58). Els vuit punts seguits de Manzano han sigut contrarestats per cistelles de Marc Rubio, Alfons Alzamora i Miki Feliu, que per acabar d'arrodonir, ha ficat els 20 punts de diferència (47-67). Finalment, Ricard Casas ha donat minuts als homes menys habituals com Oriol Jorge o Edu Villacampa que han establert el marcador definitiu de 53 a 71.

Gran i merescuda victòria del Lleida Basquetbol que tornarà a jugar Diumenge a partir de les 19:00 a Melilla. S’ha guanyat una batalla, però no la guerra.

MPV:

Miki Feliu: Sens dubte, l’home més incisiu del partit. No tant sols pels 20 punts, màxim anotador del partit, sinó per tot el treball defensiu i motivador. És un autèntic líder.

Fitxa tècnica:

Melilla:  Riera (5), Marco, Arco (8), Mckeither (9), Wachsmann  (3), Odiakosa (8), Manzano (10), Frutos, Romero (3), Almazán (3), Suka-Umu (4).

Lleida Basquetbol: Simeón (7), Vázquez (5), Detrick (2), Ramsdell (13), Alzamora (6), Kale (8), Villacampa, Rubio (2), Oriol Jorge, Dagostino (8), Feliu (20).

Parcials: 7 a 14/ 17 a 22/ 15 a 16/14 a 19.

Àrbitres:  Lucas de Lucas i Jérez Vázquez.